Feed Food Health Campus

Met de Feed Food Health campus op het industriepark creëren Tienen, KU Leuven en de POM Vlaams-Brabant een omgeving waarin onderzoek en ontwikkeling voor de voedingssector alle kansen krijgen. Bijzondere aandacht is er voor industriën die suiker gebruiken als grondstof.

internationale marktleider in de productie van suikerbietenzaden

SESVanderHave

SESVanderHave is de internationale marktleider in de sector van suikerbietenzaden. Jaarlijks verkoopt SESVanderHave anderhalf miljoen eenheden van elk honderdduizend zaden, in de kenmerkende blauwe kleur (behalve in de Verenigde Staten, waar de SESVanderHave-zaden roze zijn), en dat in meer dan vijftig landen.

SESVanderHave beschikt daarom over een netwerk van filialen en lokale agenten over de hele wereld. Drie hoogtechnologische fabrieken in Tienen (België), Kiev (Oekraïne) en Alexeyevska (Rusland) bewerken de suikerbietenzaden.


Oplossingen op maat

Wereldwijd bestaan er grote verschillen in klimatologische omstandigheden, in grondkwaliteit en in de ziekten en plagen die de suikerbiet bedreigen. Op één locatie kunnen de omstandigheden jaar na jaar wijzigen, bijvoorbeeld ten gevolge van de klimaatverandering of door het opduiken van nieuwe ziektes.

Als wereldspeler verbindt SESVanderHave zich ertoe voor al deze factoren oplossingen te voorzien. SESVanderHave biedt per regio variëteiten aan die het best aangepast zijn aan bodem en klimaat. Dat is niet alleen het resultaat van jarenlange nauwgezette research, maar ook doordat SESVanderHave de lokale markten door en door kent dankzij een uitgebreid netwerk van lokale verkopers.
De vereiste research en het ontwikkelen van deze nieuwe suikerbiet variëteiten gebeurt in hun nieuwe R&D vestiging, SesVanderHave Innovation Center (SVIC)  op de Feed Food Health Campus.
meer info : www;sesvanderhave.com